Klikk på bildet for stor utgave
- Hapå eller Hamar pålegget, som er hele navnet, har blitt produsert i Mjøsbyen siden 1949.Et glass med Hapå inneholder 297 gram pålegg lagd av kondensert melk, sukker, salt og sitronsyre.
- Under krigen var det mange familier som karamelliserte sukret, kondensert melk hjemme, og denne idéen var grunnlaget for å starte produksjon av Hapå.
- Hamars ordfører Einar Busterud husker godt søtpålegget fra barndommen. - Jeg fikk ikke spise Hapå av mora mi fordi det var usunt, derfor hendte det jeg bytta bort matpakka på skolen med de som hadde Hapå, minnes Einar Busterud.
- Politikeren og hedemarkingen Sigbjørn Johnsen, sier det har gått med en del bokser med søtpålegget gjennom tida. - Det gikk i Sunda og Hapå, forteller Johnsen, om påleggsfavorittene i barndommen.
- Annonsen er hentet fra Fotball Revyen nr. 32 - 9. August 1978.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar